Ett företag med goda avsikter

När Grahns startade år 1949, var vi traktens lokala polkagristillverkare. Idag tillverkar vi mellan femton till tjugo ton gele, karamell, pressade tabletter, kolor, choklad och skumgodis varje dag, och har hela världen som marknadsplats.

Framgången bygger på några enkla principer: Naturliga råvaror och personal med fallenhet för god smak, samt förmågan att bevara flexibiliteten och den personliga atmosfären när företaget växer.

Varje år utvecklar vi 3-4 nya godissorter. Som för vårt övriga sortiment är de baserade på naturliga råvaror. Allergener eller azofärgämnen förekommer inte i våra produktion, vi vill tillverka ett rent godis, av högsta klass.

Grahns Konfektyr & Totte Gott är certifierat enligt livsmedelsstandarden FSSC 22000. Målet är att alltid motsvara och överträffa våra kunders förväntningar.

HISTORIK

Grahns startades 1949 av Philip Grahn. Produktionen utgjordes av tillverkning av marknadskarameller och klubbor i köket hemma hos familjen Grahn, och produkterna såldes på marknader runt om i Skaraborg. När sonen Sune blev involverad i verksamheten utvecklades företaget med mera maskiner och en mer industriell tillverkning grundades. På 80-talet utvecklades produkten "Hockeypulver" och tillverkades i Sunes garage hemma i villan.

1984 säljs hockeypulverproduktionen till Tord & Marie Millkvist.

1989 var det dags att sälja hela verksamheten och blev då starten till Totte Gott i Skövde(Tord & Marie Millqvist). Sune vill prova på en annan typ av godistillverkning då lösviktsgodiset precis hade börjat utvecklats. 1990 köptes maskiner för gele och skumtillverkning in och en ny fabrikslokal förvärvades. Grunden i den nya fabriken bestod av mjuk/blöt gele såsom geleråttor, grodor och hjärtan. 1994 inversterades det i en ny mogullinje från Australien och produktionen ökade gradvis varje år fram till 1997, då det återigen var dags att sälja den relativt nya verksamheten.

Den nya ägaren blev Tomas Andrén från Lidköping, så då jobbade som säljare för Hackerts. Tomas startade ett arbete mot en ISO-certifiering och lade grunden till det som numera är företagets produktsäkerhetsstandard. En stor utbyggnad gjordes på Rattvägen under 2000-2001 och de nya butiks, personal och kontorslokalerna stod klara i nov 2001.Under 2004 blev Grahns den fösta BRC-certifierade konfektyrfabriken i Sverige.

2007 sålde Tomas bolaget till 2 av de anställda; Jesper Lööw och Ola Brewitz, som jobbat på olika positioner i bolaget sedan 1993 resp. 1997. Jesper och Ola började med en internationallisering, då den inhemska marknade var mättad och hårt konkurrensutsatt. Nya exportaffärer gjorde att kapiteten i fabriken gick i taket, och en stor ombyggnad av fabriken genomfördes under 2015.

i Oktober 2016 genomfördes affären som sluter godiscirkeln, dvs Grahns köper tillbaka Totte Gott av Tord & Marie Millqvist. Totalt har nu den nya Grahns/Totte konsernen 55 anställda och omsätter ca 115 miljoner. Bolaget har 3 produktionseneheter och ett sortiment bestående av gele, skum, karameller, pressade tabletter, chokoprodukter, fondant, klubbor, kolor samt hockepulver.

Affärsidé:

Grahns/Totte Gott skall utveckla, producera och distribuera högkvalitativa konfektyrvaror till den svenska och internationella marknaden. Detta skall göras med hög flexibilitet och servicegrad för att tillgodose vår olika kunders behov.

ISM Köln

Grahns ställer i år ut på världens största godismässa i Köln under månadsskiftet jan/feb 2017. Vi finns i hall 4.2 och monter F9.

Läs mer
Grahns växer

I oktober 2016 förvärvade Grahns konfektyr AB bolaget Totte Gott i Skövde. Detta medför ett utökat produktsortiment samt varumärkena "Hockey Pulver" och "Hockeypuckar".

Läs mer

Grahns Konfektyr AB
Rattvägen 3
541 34 Skövde
Tel: 0500−49 50 90
Fax: 0500− 49 50 99
E-post: info@grahnskonfektyr.se

Knockout Webbyrå